Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2014 15:15 - постни ястия - 10
Автор: sourteardrop Категория: Рецепти   
Прочетен: 633 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 28.06.2014 15:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Хайвер от фасул

Продукти: Зрял фасул, ситно нарязан лук или счукан чесън, олио, босилек, розмарин, лимон, сол. 
Начин на приготвяне: Фасулът се сварява добре, водата се изцежда и зърната се смачкват. Прибавят се лукът или чесънът, босилекът, розмаринът и лимоновия сок. От получената смес се разбива хайвер, като олиото се добавя на части.

Хайвер от зрял фасул- от веселия готвач
необходими продукти
  • image2 ч.ч. сварен зрял фасул
  • image3-4 скилидки чесън
  • image3 с.л. олио
  • imageоцет
  • imageчерен пипер
  • imageсол
 
Начин на приготвяне Свареният фасул се пасира или се претрива през сито.
Охлажда се и се подправя с пресования чесън, олиото,
оцет, сол и черен пипер.
 
 

Пастет от боб с орехи 
Необходими продукти
  • image500 г боб
  • image250 г масло
  • image1 ч.ч. смлени орехи
  • image500 г изцедено кисело мляко
  • imageсол
 
 
Начин на приготвяне Бобът се сварява, пасира и още топъл към него се прибавя
маслото. Прибавят се орехите, сол и изцеденото кисело
мляко. Обърква се добре.

п.с. в случай на пост - без мляко
 
 
 




Гласувай:
0



1. sourteardrop - послепис:
28.06.2014 15:16
рецептите са взети от книгата "На трапезата през пости" Синодално издателство на БПЦ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4656705
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1234
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930