Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2014 11:21 - постни ястия - 3
Автор: sourteardrop Категория: Рецепти   
Прочетен: 1069 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 28.06.2014 12:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Супа от лук

Продукти: 1 л. вода, 5 глави лук, 4 с.л. олио, 1 ч.л. брашно, щипка червен пипер, 1 ч.л. сол, магданоз, лимон.
Начин на приготвяне: След като заври водата, слагат се солта, олиото, нарязания лук и червения пипер и се оставя да ври 15 мин. Брашното се размива в студена вода и се прибавя, като непрекъснато се бърка, за да не стане на бучки. Слага се и магданозът, ври още 1 мин. и се сваля от огъня. Поднася се с лимон.
 

 http://www.sveta-petka.com/rezepti.htm

https://www.youtube.com/watch?v=3iJotVNghbg#

http://www.supichka.com/2011/10/blog-post_10.html



image








Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sourteardrop - класическа френска супа от лук
28.06.2014 12:07
http://vbox7.com/play:59c5691fc7
цитирай
2. sourteardrop - Френска лучена супа
28.06.2014 12:11
Рецепта:

Олиото (1 с.л.) и маслото (50 г) се загряват в дълбока тенджера. В тях се пържи ситно нарязаният лук (750 г) 15 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се солта (1 ч.л.) и захарта (1/2 ч.л.) и готвенето продължава, докато лукът добие златист цвят. Прибавя се брашното (2 с.л.) и се готви при непрекъснато разбъркване 3 минути. Наливат се горещият телешки бульон (4 ч.ч.) и виното (1 1/2 ч.ч.), разбърква се и се подправя с млян черен пипер. Тенджерата се захлупва и супата ври на тих огън 15-20 минути. В самия край на готвенето се прибавя конякът (3 с.л.) и се разбърква добре. Супата се поднася гореща и гарнирана с парченца препечен хляб.
Време за приготвяне:

50 минути
цитирай
3. sourteardrop - Селска лучена супа - рецептата не е за пости
28.06.2014 12:14
Лукът (10 глави) се нарязва на едро. Пресният зелен лук (1 връзка) и пресният чесън (3 скилидки) се нарязват на ситно. Морковът се настъргва (1 бр). Зеленчуците се задушават в загрятото олио. Щом омекнат, се добавя ракията (1 к.ч.) и се разбърква. Поръсват се със солта и с брашното (1 с.л.). Разбърква се. Налива се горещото прясно мляко (1 л.). Ако супата се окаже прекалено гъста, се налива и топла вода. Ястието ври 5 минути. Застройва се с разбитите киселото мляко (6 с.л.) и яйца (2 бр). Поднася се поръсена със ситно нарязан магданоз (1 връзка).
цитирай
4. sourteardrop - Крем супа от моркови и лук с лимонов вкус - не е за пости
28.06.2014 12:22
Лукът (1 глава) се нарязва на кубчета и се задушва в маслото (1 с.л.) до омекване в дълбока тенджера. Към него се прибавят едро нарязаните моркови (600 г), бульонът (1 л.), медът (1 с.л.), лимоновият сок (3 с.л.) и настърганият домат (1 бр). Супата ври до омекване на морковите. Пасира се и леко се охлажда. Към нея бавно се прибавя сметаната (150 мл.) при непрекъснато бъркане. Накрая се добавя предварително свареният ориз (1 к.ч.) и супата се връща на котлона за още няколко минути. Сервира се гореща, поръсена с черен пипер, ядки кашу (30 г) и зелен лук (1 стрък).
Време за приготвяне:40 минути
цитирай
5. sourteardrop - бадемова супа с лук
28.06.2014 12:26
200 г сурови бадеми
200 г глава/и лук арпаджик
2-3 щипки шафран
25 г пресен джинджифил
10 г брашно (1 с.л.)
2 с.л. зехтин
1 л вода
сол

След обелване бадемите се запържват до златисто в сгорещения зехтин при непрекъснато бъркане, заедно с наситнения арпаджик. Отстраняват се от огъня и се пасират. Към получената смес се добавя разтвореното в литър вода брашно. Прибавя се джинджифилът и се вари на тих огън 20 минути. Отстранява се от огъня и се добавят шафранът и солта.

По желание гарнирайте всяка порция със сурови бадеми.

Можете да обелите бадемите по-лесно, като ги накиснете за 2 часа в студена вода. Ядките набъбват и кожата се отстранява лесно.



Прочети повече: http://www.bb-team.org/recipes/4715_bademova-supa-s-luk#ixzz35vMZZayJ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4658522
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1234
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930