Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2016 10:47 - Не давайте България!
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 986 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Само да не забравите какво честваме днес. Когато падаме под турско робство през 14 век, българите сме четири милиона. Сто години по-късно християнското българско население е редуцирано до един милион в следствие на бруталния геноцид, провеждан от радикалните ислямисти - т.нар. Османска империя. Три милиона българи са изселени и безжалостно избити заради вярата си само за няколко десетилетия. До освобождението едва успяваме да достигнем същите демографски параметри от четири милиона население с православно българско самосъзнание. За сравнение, народи, които са били единочислени с нас, като англичаните например, които са също около четири милиона през 14 век, през 19, когато се освобождаваме от многовековния османски гнет и систематични зверства, са достигнали вече 25 милиона население. Днес почитаме паметта на милионните, чиито живот е бил насилствено отнет от поробителя през вековете на турското робство и паметта на всички онези храбри и самоотвержени родолюбци и войни от братски народи, жертвали себе си, за да се сложи край на един от най-страшните геноциди в историята - петвековният османски геноцид срещу българите.


Dimitar Bozhanov

„Не давайте България” зове българче от Ню Йорк (ВИДЕО) Виктор Велинов   image




Гласувай:
1



1. sourteardrop - Не давайте България и Виктор Велинов
03.03.2016 12:38
Новата песен „Не давайте България" на 9-годишния Виктор Велинов от Ню Йорк вече е на линия с клип. Това е неговия поздрав към България и сънародниците му за Националния празник 3 март. Миналата година Виктор и песента му „Откъснатите цветя на България" буквално взривиха социалните мрежи и трогнаха до сълзи много българи, пръснати по целия свят. Заради чистосърдечната реклама на Трънския край, откъдето са корените на неговата майка Кристина Велинова, като каза, че това е раят на Земята, месец преди да стане на 9 години той получи званието почетен гражданин на Трън.

Сега песента е насочена към всяко сърце, което милее за България, написаната от Виктор музика, вече е и по-зряла и запомняща се. Текстът е на неговата майка Кристина, която живее в Щатите от 2001 г. Тя е заснела и клипа край океана и в българската църква "Св. св. Кирил и Методий" в Манхатън с благословение от митрополит Йосиф и активното съдействие на отец Петър, който е отдавнашен приятел на Виктор. Аранжиментът е на неговия музикален педагог в Ню Йорк Александър Чазов. Бек-вокалистки са момичетата Мартина Радославова и Нели Минчева, с които Виктор записа и първата им песен, но този път участва и неговата сестричка Вера.

На българския празник Виктор ще бъде на опера в Ню Йорк с татко си, което той обичал да прави. Семейството му ще отбележи 3 –ти март заедно с българите в Пенсилвания на събор за националния празник, където талантливото момче ще представи новата си песен.
цитирай
2. danailvdimitrov - какво доживяхме българи от чужбина да ни призовават да "не даваме България"???
03.03.2016 18:54
Геноцидът на Демокрацията достигна този на турското робство- над 2 млн."отвлечени" да работят ангария в чужди страни.

А вече трябваше да сме около 12 млн.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4657402
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1234
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930