Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2016 08:03 - СЪСТОЯ СЕ БЕСЕДА НА ТЕМА: „КУЛТЪТ КЪМ НЛО ДНЕС - ОТНОШЕНИЕТО НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ“
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.02.2016 08:07


Написана от Всемирното православие  

image

Беседата се проведе с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в залата на Енорийския център къмстоличния храм "Св. св. Кирил и Методий“.

 

 

Събитието започна с молитвата „Отче наш“ и тропара и кондака на новопросиялия предния ден светец на Българската и Руската православна църква – св. Серафим Софийски Чудотворец.

Водещ лектор беше йеросхимонах Димитрий Зографски - брат на славянобългарския манастир "Св. вмчк Георги Зограф" - Св. Гора Атон / Германски манастир "Св. Йоан Рилски" (метох на Зографската св. обител).

Подкрепяйки въведението в беседата с видеопрезентация, д-р Десислава Панайотова - директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий", разказа как срещите с НЛО влияят отрицателно във физически и психически аспект и пагубно в духовно отношение. И че въпреки това сме свидетели на масовата пропаганда чрез медиите на НЛО, като нещо положително, с което трябва да установим контакт и да го опознаем. Лекторът посочи, че дори в научните среди у нас има подръжници на тези „феномени“, например проф. Лъчезар Филипов, който работи в Института за космически изследвания на БАН (син на покойния Гриша Филипов, един от членовете на ЦК на БКП).

По-нататък беше проследено възникването на секти на базата на НЛО и извънземни. Най-често това са хибриди между новите секти и източните окултни учения за карма и прераждане.

Едно от тях е обществото Етериус, оглавявано от д-р Джоржд Кинг. Силите, с които комуникират членовете на това общество, са представяни за ефирни, а всъщност са явно бесовски. Лидерът им насърчава зарежданията от Космоса и комуникацията чрез медиуми с „космически интелигентен разум“, включващ починалите на земята хора, които очакват прераждане, починалите просветлени и космическите господари. Самият той изпада в транс от т.нар.космическа трансмисия, при което започва да говори с по-дебел глас или с чужд акцент, което е явен признак на обсебеност и подчиненост на чужда воля.

Друг култ, върху който лекторът се спря, е този на раелистите, които са абсолютни сатанисти. Техен лидер е французинът Клод Ворилон, известен с окултното име Раел. Той твърди, че е месия, и че си има пророк. Раелистите изискват от еврейската държава да определи място за построяване на третия храм, в чест на извънземните. Нарича ги с името на Бога в Стария Завет – Елохим, но твърди, че не Бог ни е създал, а тези извънземни. Този трети храм щял да бъде посолството на елохимите, където те щели да бъдат посрещнати преди 2020 година

Подчертано беше, че окултните внушения за „феномена“ НЛО се пропагандират по всякакви начини.

В София и Русе например вече се рекламират спектаклите на Болшой Московски цирк през м. март, които са с извънземен, уфо-сюжет.

Видеопрезентацията завърши с кадри от столицата на Казахстан – Астана. Това е един утопичен град с недвусмислена масонска символика – кули, пирамиди, символ на слънцето; построен е така, че да посрещне извънземни. Става дума за държавна политика, лична кауза на президента Назарбаев. Едва ли случайно в университета в Астана се правят редовни срещи на религиозни лидери от цял свят, които да разпространяват идеите на Назарбаев.

Основният водещ на беседата йеросхимонах Димитрий Зографски цитира думите на Иисус Христос за различаване на духовете: „По плодовете им ще ги познаете“.

Тъй като обекти на НЛО са заснети и светските учени започват да се занимават с този въпрос, следващият момент е да се разбере каква е целта на тези явления, кой ги създава.

След десетилетия проучвания професори, астрономи, инженери от Италия, Русия, САЩ стигат до извода, че съществува свят, който е паралелен на нашия. Отначало всички са възхитени, че ето, извънземните идват да контактуват с нас, да ни помогнат с нещо. Разбирайки истинската им същност обаче, учените стигат до извода, който е известен от хилядолетия на Православната църква – че заедно с нас съществува един колосален, призрачен свят. Съществата, с които е населен, не идват от някаква чужда планета, те живеят заедно с нас, съжителстват заедно с нас, но имат друга, различна от човешката природа. Това са онези същества, за които св. апостол Павел пише: „Нашата борба не е против плът и кръв, а срещу поднебесните духове на злобата“.

По определението на игумен Ефем Виноградов за НЛО: те не са пришълци, а са демонични същества, и са при нас.

Оказва се всъщност, че този тънък, невидим свят, е враждебен към тези, които с отворено сърце се стремят към него. Налице е пълно подчинение спрямо източниците на контакт. Чуване на гласове, разваляне на семейни и колегиални отношения, социална изолация, физическа и психическа разруха…. Бяха изнесени данни, че за кратък период 23-ма английски учени, започнали да проучват НЛО, са завършили живота си със самоубийство.

Цитиран беше разговорът на един процъфтяващ някога екстрасенс, получил „дарбата“ си от тези призрачни сили, със свещеник, при който става ясна природата на тази „дарба“. Това е един от малкото хора, които благодарение на естествената си добрина и отзивчивост, са успели да се измъкнат от клопката, която всъщност е клопката на гордостта. Демоничните сили първо величаят човека, и след като той се възгордее, получават власт над него и го обсебват. Същото се е случило и с Ванга, която е била включително и тероризирана от бесовете. Скоро след смъртта си тя се явява насън на сестра си Люба и й казва: „Стига литургии, те ме изгарят!“. Литургията помага там, където го е имало семенцето на благодатта.

Този „вселенски разум“ не говори за Бога или говори пренебрежително. Какво предлагат те? Освобождаване на съзнанието. За какво? За да срещнем тези враждебни, отмъстителни сили, чийто характер е напълно окултен.

Това, което Бог ни предлага, е обожаване на човешката природа с Божията благодат. Христос ни дава възможност да преодолеем смъртта. Човекът да стане Бог по благодат. НЛО няма как да ни предложи нещо по-високо от това, което Бог иска и може да ни даде.

Всеки от нас да има стремеж да обожи своята природа – призова водещият. Съвременният човек иска все повече и повече неща да му се дадат наготово – посочи той, - не иска да върви по пътя на Христос, по пътя на Библията. Тази бездна, която е в сърцето му, и която може да запълни само Бог, той я пълни с всякаква отпадъчна окултна тематика.

Няма го стремежa: „Първом търсете царството на Бога и Неговата правда, и всичко това (всичко друго – б.а.) ще ви се придаде“.

Когато я няма благодатта, човек става уязвим на тези същества, които са се явявали и на нашите праотци, на светците - на св. Антоний Велики например, но той ги е прогонвал с кръста и молитвата, от които те се плашат. Съвременният човек е особено застрашен, защото е изпълнен с гордост, малко да го похвалят, и е готов на всичко.

Да се пазим от интерес и любопитство към НЛО, за да не даваме достъп до сърцето си.- посъветва лекторът – Да сме внимателни с хора с такива наклонности. За обсебен човек трябва да се молят не един, а няколко души, а най-добре – свещеник.

Да се стремим към Господа. Нужен е цялостен живот по Бога.

Ако търсим нещо друго, ще го намерим, но то няма да е Бог. До края на живота си човек може да избере между добро и зло.

Йеросхимонах Димитрий цитира св. старец Порфирий Кавсаколивит, според когото тъмните сили не могат да направят нищо, ако човешкото сърце е изпълнено с Божията благодат.

Затова и беседата завърши с призива на св. Серафим Софийски Чудотворец да възгряваме Божията благодат в себе си. След молитва към новопросиялия светец всички заедно изпяхме ангелския поздрав към св. Богородица „Достойно есть“.

 

image

  

image

  

image

 

  

image

 
image

 

image

  

image

 

 Видеозаписът на Соня Анкова може да видите ТУК:




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4657280
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1234
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930