Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2017 22:10 - Писмо за поста, умереността и храненето от стареца Йосиф
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.03.2017 23:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Нека Христовата благодат бъде с вашия дух М.

Получих вашето писмо и прочетох съдържанието му внимателно. Въпросите, които повдигате, не са толкова похвални, колкото е похвална Вашата добра воля и решителност да живеете по-добросъвестен живот в Христа. Пожелавам Ви неспирни успехи в това начинание.

Проблемът с начина ни на хранене е нещо, което занимава вниманието на всички като най-необходимото задължение и елемент от живота ни, да не споменавам и че някои от нас се превръщат в негови затворници заради специалните удоволствия, на които нашето поколение се наслаждава.
Така че не е полезно, нито достойно за похвала да спрете да ядете изведнъж една от най-основните храни, мислейки че вероятно няма да можете да се контролирате. 

Дори нашите отци не одобряват, нито хвалят подобни подходи и според мен средният път е най-добрият. 
А кой е този път? Да ограничите консумацията, така че вашето здраве да остане незасегнато и да избегнете възможността хората да коментират: „М. не яде месо“, което ще Ви докара безполезни изкушения към надменност и гордост. Същото се отнася и за сладкото, тъй като е твърде необходимо в определени количества, за да се поддържа нормален и балансиран живот.

Само по този начин, като прилагаме умереността като правило, можем да придобием благоразумие и уравновесеност в живота си. Начинът да се справим мислено с телесните и емоционалните си проблеми, както и състоянието, в което се намира животът ни, зависи и от уравновесеността, която се осъществява чрез умереността в храненето. В резултат на това у нас се формира баланс между ума и тялото.

В последствие сънят ни се нормализира, нашите вредни мисли и атаките към ума ни изчезват и в нас се ражда повече желание и ентусиазъм за борба. Това, следователно, трябва да правите, без да изпадате в повече крайности, и ако някой път не успявате, трябва да започвате отново и отново и накрая със сигурност ще победите с благодатта на нашия Христос.

Вие сте социален човек и живеете в трудни и нездравословни времена и не можете да прилагате към своя живот манастирски правила, които дори монасите днес не могат да спазват.
Имате многото ми молитви и любов в Христа, 

Смирен старец Йосиф, монах
image




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4634042
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1232
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031