Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2015 23:03 - МОЛИТВА ЗА ОБРЪЩАНЕ НА ЗАБЛУДЕНИ ПРАВИЛО ЗА ОТПАДНАЛИ ОТ ВЯРАТА (ЕРЕТИЦИ, СЕКТАНТИ,НЕВЕРНИЦИ)
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 5389 Коментари: 1 Гласове:
0



 ---------------------
Ереста (Сектантството) е най-тежкият грях срещу Първата Божия заповед. Църквата забранява съвместната молитва с еретици (10 и 45 Апост. прав.), както и богослужебното моление за тях, но в безкрайното си човеколюбие разрешава частната молитва за обръщането им. Затова нека се молим с надежда за тяхното вразумяване така: 
Заради молитвите на светите наши отги, Господи Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй нас. 
----------------
Светий Боже, Светий Крепки,
Светий Безсмъртни, помилуй нас!
---------------------
Пресвета Троице, помилуй нас,
Господи, очисти греховете ни,
Владико, прости беззаконията ни,
Светий, посети и изцели немощите ни,
заради Твоето име!

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от лукавия. 
--------------------------
Тропари 

От бащинската Твоя слава безумно се отдалечих, греховно пропилях богатството, което ми даде. Затова с гласа на блудния син, Ти викам: пред Тебе съгреших, Отче щедри, приеми мене, който се разкайвам, и ме направи като един от Твоите наемници. 
Слава на Отца и Сина и Светия Дух, и сега и винаги, и во веки веков. 
На пречистия Твой образ се покланяме, Благий, като просим прошка на прегрешенията ни, Христе Боже. Защото доброволно прие с плът да се издигнеш на Кръста, за да избавиш нас, които създаде, от робството на врага. 
Затова с благодарност Ти пеем: Спасителю наш, който дойде да спасиш света, с радост изпълни всичко. 
------------------
Молитва 1 

Господи, отстъпилите от Православната вяра и заслепените от гибелни ереси и секти просвети със светлината на Твоето познание и присъедини към Твоята една, света, съборна, апостолска Църква 
(три пъти). 
АМИН
----------------
Молитва 2 
Господи Боже наш, добър Пастирю на заблудените словесни овци, прекланяме колене и сърце пред Тебе и съкрушено викаме: намери заблудената душа на Твоя недостоен раб (името) и го присъедини към Църквата, която Ти си придоби с драгоценната Твоя Кръв. Просвети неговия възгордян ум с лъчите на смирението, неговото прелъстено сърце - със светлината на трезвението и насочи стъпките на дръзката му воля към 
АМИН

-----------------

МОЛИТВА ЗА ОБРЪЩАНЕ НА ЗАБЛУДЕНИ
--------------
Всевишний Боже, Владико и Създателю на тварите, 
изпълващ всичко с величието Си! 
На Теб, вседаряващият ни Господ, принасяме благодарност ние недостойните,
защото не се отвръщаш от нас поради беззаконията ни, но ни преварваш с щедростта Си. 
Ти Си изпратил за наше спасение Своя единороден Син, благовестил Си ни и безмерното Си снизхождение към човешкия род, защото искаш и очакваш да се обърнем към Тебе и да бъдем спасени. Ти, снизхождайки към немощите на нашето естество, укрепвайки ни с всесилната Си чрез Твоя Свети Дух благодат, утешавайки ни чрез спасителната вяра и съвършената надежда за вечни блага, ръководиш Своите избраници към небесния Сион, обгрижвайки ги като зеницата на окото Си. Ние, Господи, изповядваме Твоето велико и безпределно човеколюбие и милосърдие, но виждайки множеството попълзновения, най-прилежно Те молим, всеблагий Господи.

Ела над Своята църква и погледни, защото, макар и да сме приели Твоето спасително благовестие и радостта Ти, тръните на суетата продължават да вършат своето - у едни малоплодно, у други безплодно - и поради умножаващите се поради това беззаконие ереси, те се противопоставят чрез разколи на Твоите евангелски истини, отстъпват от Твоето достояние, отхвърлят благодатта Ти и предават себе си на съд пред Твоето Всесвето Слово. Бъди милостив, Те моли Твоята църква, представляваща Тебе, Началника и Извършителя на нашето спасение Иисуса Христа. Бъди милостив към нас, укрепи ни в правоверие чрез силата Си и просвети разумните очи на заблудените чрез Своята Божествена светлина, та да разберат истината Ти. Смекчи ожесточението и отвържи слуха им, та да познаят гласа Ти и да се обърнат към Тебе, нашия Спасител. Изправи, Господи, развращението и живота им, несъгласни с християнското благочестие. 
Направи така, та всички да живеем свято и непорочно, за да се вкорени спасителната вяра и да пребъде плодоносна в сърцата ни. Не отвръщай лицето Си от нас, Господи, въздай ни радостта на Своето спасение. Дарувай, Господи, със света ревност и пастирите на Своята Света църква, та да разгърнат евангелската си загриженост и за спасение и обръщане на заблудените. 
И ръководени така, всички да достигнем до съвършена вяра и истинска любов. И там, заедно с лика на пречистите небесни сили да Те прославим Тебе, нашия Господ, Отца, Сина и Светия Дух, сега и всякога, и във всички векове.
Амин.
image



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sourteardrop - Преподобни Никон Оптински
27.11.2015 23:05
Не забравяй молитвата – тя е животът на душата.
------------------------------------
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4648887
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930