Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2015 04:32 - за живота и за смъртта
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 1536 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Смъртта не е най-страшното.
Как си живял и каква е след-животната ти участ -
ето това е въпросът, за който Светът 
тепърва ще узрява...

Ели


от "Долината на смъртната сянка"


image



Гласувай:
4



1. sourteardrop - Дали?
14.01.2015 05:00
Дали след жертвоприношението Шарли Ебдо
Светът разбра какво е хула?!

*
Идолът на свободата на словото
пълни арестите законно!

Ели
от "В долината на смъртната сянка"

цитирай
2. sourteardrop - Защо в САЩ няма "Шарли ебдо"
14.01.2015 05:05
http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/01/13/2452956_zashto_v_sasht_niama_sharli_ebdo/?ref=topicoftheday
цитирай
3. sourteardrop - идолослужение
14.01.2015 05:21
Свободата на словото е мантра
за вампирясали на битака на ценностите.

Ели

от "В долината на смъртната сянка"
цитирай
4. sourteardrop - Каква отговорност, какво действие, какво лицемерие ли?
14.01.2015 05:31
- Отговорността за ужаса в Близкия изток, за който не се виждат знаци да отслабва, напротив. Президентът на САЩ ли (който е да е той) не е знаел какво следва след влизането в Ирак и... излизането. Ей така - просто излизане - в един момент така са решили САЩ... Че следва просто онова, което виждаме: "Ислямска държава", която завзема петролни кладенци, казарми и убива наред. САЩ, Франция, Англия ли не знаеха, че мрежите на "Ал Кайда" просто ще се придвижат и концентрират в Ирак, Сирия, ОАЕ?

- Свръхмощните разузнавателни служби на САЩ и Русия ли не знаят откъде текат потоците милиарди за финансирането на "Ал Кайда" и "Ислямска държава"? И не могат да спрат милиардите и потоците оръжие, които текат натам? Те ли не могат да ги пресекат? Ако наистина не могат - какво могат? Да показват сила, решимост и морал по телевизията? И да се борят помежду си за надмощие и нова подялба на сферите на влияние - о, да, това го могат - докато джихадисти режат глави на пленени журналисти.

- Докато в Париж хванатите за ръце "велики сили" демонстрират сила и увереност, "Амнести интернешънъл" не спира да брои убитите в Нигерия, които бягат през границата от убийците на "Боко харам" - жертвите са сред най-слабите - жени и деца.

От Париж не долових "великите" да имат идея за прекратяването на някоя от трагедиите, в които хиляди губят живота си.

Правото на живот? Някак прозаично и не достатъчно вдъхновяващо...

Свободата на словото е друга бира - красива, тя придава на солидарността възвисеност и прави целта по-европейска, по-френска (Liberte cherie!). И евроатлантическа.

Свободата на словото зависи (и) от журналистите, и преди всичко от тях самите. Правото на живот на милиони невинни обаче зависи от тях... световните елити. И струва ми се - то е вече пожертвано от безотговорността, сметките. И най-вече от моралния релативизъм на "великите" от първите редици на Марша на единството.

цитирай
5. sourteardrop - ---
14.01.2015 05:32
Още повече че в марша за свободата на словото демонстрираха ръка за ръка както държавници от стара Европа и скандинавските страни, в които те са я гарантирали, така и от Русия, Турция, Унгария и други държави, където свободното слово се плаща скъпо. Това го знаят знаменосците на свободата, но и то остана потопено в устрема на солидарността...

Скърбя за колегите от "Charlie hebdo" и съм потресена, че днес се убива заради карикатури или написан текст. В първите минути след вестта за разстрела отворих бързо "Фейсбук" да си сменя логото на профила с "Je suis Charlie" и... се спрях. Спомних си случаи, когато не съм направила нищо. На 23 април 1999, когато САЩ бомбардираха Белградската телевизия и бяха убити 15 журналисти и още десетина ранени (без да беше доказано, че там се е помещавал тактически военен център), аз не написах нищо.

Сега пиша. Защото имам своя мярка за отговорност и съвест. Каквато (мярка) световните елити не показват да имат, по-точно тяхната мярка е двойна и тройна, в зависимост от интереса. Затова техните формули за общочовешките ценности в моите уши кънтят на кухо.

Петя Владимирова
цитирай
6. sourteardrop - Почетоха с молитва в синагогата жертвите на тероризма - Днес бг
14.01.2015 06:06
"Най-важното ми послание към вас днес е, че няма по-голяма ценност от човека", обърна се посланик Ксавие Лапер дьо Кабан към присъстващите.


Господин Посланник има една Личност, която е по-голяма ценност от венеца на творението - човека и това е Самият Творец.

Наистина е въпрос на ценности - но не общочовешки - както се опитвате от хуманистична - разбирай атеистична гледна точка да ни представите нещата... Въпросът е - ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЯМА СМИСЪЛ БЕЗ ЛЮБОВТА КЪМ БОГ!

Без Бога човекът е пръст - образно казано фабрика за лайна!
Ва шие, както казвате вие французите на такъв лицемерен и безсмислен живот!

Ели

цитирай
7. lubovakoniamash - Поздрав за публикацията Ели.....
16.01.2015 12:49
Явявайки се открито на хората, които Го търсят с цялото си сърце, и скривайки се от онези, които с цялото си сърце бягат от Него, Бог регулира човешкото знание за Себе Си. Той ни дава знаци, които са видими за търсещите Го и невидими за равнодушните към Него. На онези, които искат да виждат, Той дава достатъчно светлина. На онези, които искат да не виждат нищо, Той дава достатъчно мрак.
Поздрав Дора
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4651128
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1234
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930