Постинг
25.09.2014 06:42 -
Истина. свобода. любов
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 1407 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 25.09.2014 06:51
Прочетен: 1407 Коментари: 4 Гласове:
1
Последна промяна: 25.09.2014 06:51
125 гр масло
1 яйце
½ ч ч пудра захар
¼ кофичка кисело мляко
3 ч ч брашно
1 ванилия
щипка сол
1 ч ч прясно мляко
1 с л брашно
2 с л захар
1 ванилия
125 гр масло
5 с л пудра захар
орехи / по желание/
От посочените продукти се замесва меко тесто. Правят се топчета колкото лешник. Пекат се в добре загрята форма / преса / като се върти от двете страни до златисто.
За крема – млякото, брашното и захарта се загряват до сгъстяване и се отстранява от котлона. Малото и пудрата захар се разбиват на крем и се смесват бавно и при непрекъснато разбъркване с истиналата млечна смес. В крема може да се добавят по желание счукани орехи както и трохите от изрязаните за дооформяне ”орехчета”.
С готовият крем се пълнят вече истиналите орехчета и се слепват едно с друго. Оставят се да престоят няколко часа за да омекнат. По желание могат да се почъсят с пудра захар.
цитирай1 яйце
½ ч ч пудра захар
¼ кофичка кисело мляко
3 ч ч брашно
1 ванилия
щипка сол
1 ч ч прясно мляко
1 с л брашно
2 с л захар
1 ванилия
125 гр масло
5 с л пудра захар
орехи / по желание/
От посочените продукти се замесва меко тесто. Правят се топчета колкото лешник. Пекат се в добре загрята форма / преса / като се върти от двете страни до златисто.
За крема – млякото, брашното и захарта се загряват до сгъстяване и се отстранява от котлона. Малото и пудрата захар се разбиват на крем и се смесват бавно и при непрекъснато разбъркване с истиналата млечна смес. В крема може да се добавят по желание счукани орехи както и трохите от изрязаните за дооформяне ”орехчета”.
С готовият крем се пълнят вече истиналите орехчета и се слепват едно с друго. Оставят се да престоят няколко часа за да омекнат. По желание могат да се почъсят с пудра захар.
1 ч.ч. масло/маргарин/
1 ч.ч.пудра захар
1 ч.ч. смлени ядки
2 ч.ч. брашно
1 ванилия
кора от лимон и портокал
Загряваме фурната до 190*С
Смесваме маслото с 1/2 ч. пудра захар и ванилията и бъркаме, докато се получи пухкава бяла смес.Добавяме смлените ядки и брашното и бъркаме, докато се смесят до хомогенност.
Оформяме малки топчета и слагаме върху пекарска хартия.Печем във фурната около 12 мин., докато порозовеят от страни.Изваждаме върху метална решетка и поръсваме още топли със останалата пудра захар.
цитирай1 ч.ч.пудра захар
1 ч.ч. смлени ядки
2 ч.ч. брашно
1 ванилия
кора от лимон и портокал
Загряваме фурната до 190*С
Смесваме маслото с 1/2 ч. пудра захар и ванилията и бъркаме, докато се получи пухкава бяла смес.Добавяме смлените ядки и брашното и бъркаме, докато се смесят до хомогенност.
Оформяме малки топчета и слагаме върху пекарска хартия.Печем във фурната около 12 мин., докато порозовеят от страни.Изваждаме върху метална решетка и поръсваме още топли със останалата пудра захар.
2 яйца
150 гр захар
шипка сол
150 мл олио
150 мл айрян
1 ч.л. бакпулвер
1/2 капсула есенция ром
2 прахчета ванилия
2 ч.ч. /по 200ml/ брашно
2 супени лъжици какао
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.Добавя се олиото и айряна.Сухите съставки се пресяват заедно и се пазбъркват добре с останалата смес.Блатът се пече във форма с диаметър 24см / или в правоъгълна тавичка/ в предварително загрята до 180 градуса фурна.Готовият блат се охлажда и се нарязва на ромбове или квадрати , които леко се отдлят един от друг.
200 гр захар
150 мл вода
125 гр масло
2 с.л./с връх/ какао
100 гр сухо мляко
2 прахчета ванилия
Сухите съставки се пресяват заедно.Водата , маслото и захарта се загряват на котлона, докато захарта се разтвори.Течността се изсипва на струя в сухите съставки при непрекъснато разбъркване с миксера .Течният шоколад се оставя леко да се охлади и от време на време се разбърква , за да не хване коричка.Когато консистенцията му е подходяща, се излива в/у нарязания сладкиш.Шоколад трябва да попадне и между парчетата.Изчаква се глазурата да се охлади .Тя не се втвърдява напълно , а остава лепкава и прави сладкиша невероятно сочен.
цитирай150 гр захар
шипка сол
150 мл олио
150 мл айрян
1 ч.л. бакпулвер
1/2 капсула есенция ром
2 прахчета ванилия
2 ч.ч. /по 200ml/ брашно
2 супени лъжици какао
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.Добавя се олиото и айряна.Сухите съставки се пресяват заедно и се пазбъркват добре с останалата смес.Блатът се пече във форма с диаметър 24см / или в правоъгълна тавичка/ в предварително загрята до 180 градуса фурна.Готовият блат се охлажда и се нарязва на ромбове или квадрати , които леко се отдлят един от друг.
200 гр захар
150 мл вода
125 гр масло
2 с.л./с връх/ какао
100 гр сухо мляко
2 прахчета ванилия
Сухите съставки се пресяват заедно.Водата , маслото и захарта се загряват на котлона, докато захарта се разтвори.Течността се изсипва на струя в сухите съставки при непрекъснато разбъркване с миксера .Течният шоколад се оставя леко да се охлади и от време на време се разбърква , за да не хване коричка.Когато консистенцията му е подходяща, се излива в/у нарязания сладкиш.Шоколад трябва да попадне и между парчетата.Изчаква се глазурата да се охлади .Тя не се втвърдява напълно , а остава лепкава и прави сладкиша невероятно сочен.
мини кроасанчета с крем 20 бр(4 малки пакета или 2 големи)
125 гр. краве масло
4 средно големи ябълки(800-100 гр)
4яйца 500 мл прясно мляко
канела
1-2 бр. ванилия
4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват, изчистват и нарязват на тънки (около 0.5 см)резенчета. С твърдо масло се маже дъното и страните на правоъгълната форма(около 1/3 от пакетчето) а останалото се слага да се стопи. Във формата плътно се нареждат кроасанчетата, върху тях ябълките, които се поръсват с канела и захарта и отгоре се залива на тънка ивица с разтопеното масло. Пече се в предварително затоплена умерена фурна(180-200гр)докато сатнат златисти ябълките(около 15-20 мин) През това време се приготвя смес от разбите яйца, мляко и ванилия. Сладкиша се изважда и залива с приготвената смес, след което се връща да се пече още 20 мин. Оставя се да изстине и се нарязва на порции. Съхранява се в хладилник покрит с капак или фолио!
цитирай125 гр. краве масло
4 средно големи ябълки(800-100 гр)
4яйца 500 мл прясно мляко
канела
1-2 бр. ванилия
4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват, изчистват и нарязват на тънки (около 0.5 см)резенчета. С твърдо масло се маже дъното и страните на правоъгълната форма(около 1/3 от пакетчето) а останалото се слага да се стопи. Във формата плътно се нареждат кроасанчетата, върху тях ябълките, които се поръсват с канела и захарта и отгоре се залива на тънка ивица с разтопеното масло. Пече се в предварително затоплена умерена фурна(180-200гр)докато сатнат златисти ябълките(около 15-20 мин) През това време се приготвя смес от разбите яйца, мляко и ванилия. Сладкиша се изважда и залива с приготвената смес, след което се връща да се пече още 20 мин. Оставя се да изстине и се нарязва на порции. Съхранява се в хладилник покрит с капак или фолио!
Търсене
За този блог
Гласове: 1232
Блогрол
1. тавор - читалня
2. утешение
3. за децата
4. библиотека за дечица
5. уродив ради Христа
6. аутсайдери
7. за младите
8. православен каталог
9. muguet blanc
10. български светии
11. църковни сайтове
12. Жития на светиите - Чети-Минеите на св. Дм. Ростовски
13. jeanne d'arc
14. grenouille verte
15. за науката за смъртта - от П. Калиновски
16. шахмат в рая
17. добротолюбие
18. за молитвата
19. Светици с името Виктория в Православната църква
20. Бог е любов
21. да възпиташ християнче
22. църковен вестник
23. икони света гора.зограф
24. православен свят
25. всемирно православие
26. момкови сълзи
27. света гора зограф
28. Свети места вж загубените софийски храмове
29. Душата след смъртта - Йеромонах Серафим Роуз
30. Архимандрит Серафим (Алексиев) — Духовно наследие
2. утешение
3. за децата
4. библиотека за дечица
5. уродив ради Христа
6. аутсайдери
7. за младите
8. православен каталог
9. muguet blanc
10. български светии
11. църковни сайтове
12. Жития на светиите - Чети-Минеите на св. Дм. Ростовски
13. jeanne d'arc
14. grenouille verte
15. за науката за смъртта - от П. Калиновски
16. шахмат в рая
17. добротолюбие
18. за молитвата
19. Светици с името Виктория в Православната църква
20. Бог е любов
21. да възпиташ християнче
22. църковен вестник
23. икони света гора.зограф
24. православен свят
25. всемирно православие
26. момкови сълзи
27. света гора зограф
28. Свети места вж загубените софийски храмове
29. Душата след смъртта - Йеромонах Серафим Роуз
30. Архимандрит Серафим (Алексиев) — Духовно наследие