Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2018 22:50 - СЪВЕТИ НА АТОНСКИЯ СТАРЕЦ ГАВРИИЛ КАРЕЙСКИ, КЪМ ГОСТИ ОТ УКРАЙНА, ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА МУ СЪС СТАРЕЦА ИЗПОВЕДНИК РАФАИЛ БЕРЕСТОВ
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1781 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2018 22:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За да имаме благословението Божие, трябва постоянно да се изповядваме пред духовник и да присъстваме на църковните служби; да повтаряме /наум или на глас/ Иисусовата молитва "Господи Иисусе Христе помилуй ме, Пресвета Богородице спаси ни". /Един светец казвал: "Всеки път, когато четем или говорим на ум Иисусовата молитва, таинствен глас от Господа отговаря: "Сине, прощават ти се греховете"!/ Да спазваме всичките църковни пости, сряда и петък, - без олио. Една от причините да боледуваме от рак на стомаха и от сърце, е тази, че не спазваме постите и Господ не ни защитава, и разрешава на болестите, да ни нападат. Нека четем Светото Писание всеки ден. Свети Йоан Златоуст казва: "Като четем Светото Писание, ние си отваряме Небето".
И последното е, да даваме милистиня на некое нуждаещо се семейство. Ето това са златните ключове, които ни отварят вратата на Рая и свалят Божието благословение на земята. В гроба не можем да кажем, ни "Господи помилуй", нито да направим някакво добро дело. Каквото сме раздали с ръцете си, това е наше, а всичко останало ще го вземат други, защото небесните костюми на умрелите нямат джобове. Изгубил съм всичко, което не съм раздал. Нищо не е мое, ако е само за мене. Логиката ни говори: "Не давай, защото ще се лишиш и ще гладуваш". А вярата ни казва: "Раздавай, та да ти въздаде Христос, стократно повече"! Колос е човек без ръце, но неговите ръце са много-по добри от ръцете на алчния... Искаш ли да обеднееш, - стани богат; искаш ли благополучие, раздавай! Искаш ли да станеш просяк, - трупай; искаш ли да умреш от глад, затвори си очите и ушите, за бедите на другите. За какво живеем на земята? - За да славим Бога и да раздаваме радост и любов на другите.  Най-голямата радост, която познаваме в живота е, да даваме радост. Свети Златоуст казвал: "Който дава милостиня, толкова, колкото може, той се хвърля в Божиите обятия, купува Рая и ангели го чакат на небесата. Свети Гавраил, Христа ради - юродиви, казвал: "В последните времена човечеството ще го спасява добротата, смирението и любовта. Добротата отваря вратите на Рая, смирението ни ръководи в рая, а любовта ни показва Самия Бог". Правете добро, за да ви спасява вашата доброта", - казвал той на духовните си чада.
Автобус, пълен с добродетели, но воден от гордостта, отива в ада, а автобус, пълен с грехове, но ръководен от смирението, отива в Рая. Един светец казал: - "В ада ще има и патриарси, и архиепископи, и епископи, и игумени, и духовни отци, и приемащи изповеди, и монаси, и светски хора, и девственици, - само смирените не отиват в ада. Смирен е този, който счита всички други, за светци, а себе си, за грешник.

Изобличаване на екуменизма и екуменистите
Екуменизмът е всеерес (ерес на ересите). Екуменистите са врагове на Господа и на Богородица. Римският папа е враг на Господа и на Богородица. И който дружи с враговете на Господа и Богородица, автоматично става техен враг. Свети Залтоуст казал: Който дружи с враговете на Царя Христос, не може да е приятел на Царя Христос, и заедно с враговете му, ще погине. Който не приема апостолските канони, не приема каноните на Вселенските и поместните събори, и не възприема това, на което са ни учили светите Отци (да не се молим и служим заедно с еретици), - той не може да се спаси.
Ако някой патриарх , архиепископ или епископ, не уважава каноните на вселенските и поместните събори, които забраняват съвместни молитви и съслужение, и не прави това, на което са ни учили светите Отци, - той не е пастир. Ето какво ни казва един от най-великите отци на нашата Църква /свети Игнатий Богоносец/: "Всеки, който говори различно от установеното, даже и да е достоверен, даже и да пророчества, и да пости, и да е двественик, и да твори чудеса, - той е вълк в овча кожа, работещ за гибелта на овцете. 
Днес в света има повече от 2000 изповедания и църкви, и всяка от тях казва, че е истинната църква, а Господ е създал на земята само една Църква. Какво изповядваме, когато четем Символа на Вярата? "...Вярвам в една съборна и апостолска Църква"...  Извън Църквата няма таинства и няма спасение. Църквата е като Ковчег. Когато е бил вселенският потоп, всички които не били в ковчега, потънали и погинали... Ако сме извън Църквата, няма да се спасим.
Некои оправдават Критския събор, оправдават и Патриарха, който се моли и съслужи с еретиците. На тези, които имат такова мнение, искам да им кажа: 45-ият апостолски канон казва: "Епископ, презвитер или дякон, ако се помоли с еретици, трябва да бъде отлъчен". Или, ако е разрешил някакви свещенодействия (съвместни, или в православен храм), също се отлъчва.  Според този канон, всички йерарси, които са извършили съвместна молитва, трябва да бъдат лишени от сан. Тези думи се отнасят за онези, които не уважават апостолските канони и решенията на Вселенските събори.
Какво е казал Господ на апостолите Си? "Който вас слуша, Мене слуша. Който вас отхвърля, Мене отхвърля. А който Мене отхвърля, той отхвърля Оня, Който Ме е пратил". Т.е. който отхвърля каноните, той отхвърля Самия Бог. И тези, които оправдават съвместните молитви, и другите, нека чуят, какво е казал апостол Павел, на остров Кипър, в град Патмос. Апостол Павел огласявал Антип Сергий, но се намесил магьосникът  и извратил истината. И какво казал апостолът на магьосника? - "О сине на дявола, враг на всяка истина. Ти няма да спреш да извращаваш истината".  Така и тези, които оправдават Критския събор, и се молят с еретиците, - ще чуят тези страшни думи. Ако вървим след екуменистите и се съгласяваме с тях, и продължим да говорим, че Римският папа е църква, и трябва да се стремим да се обединим, - в деня на Страшния съд, нашите места ще са заедно с "Аная и Каяха" и със всичките книжници, фарисеи и садукеи. Защото, много по-лесно е, да се катехизира и кръсти Сатана, отколкото Римският Папа да се откаже от ерестта и злословието...

Извадка от ВИДЕО: https://3rm.info/main/73324-vstrecha-dvuh-afonskih-starcev-ispovednikov-rafaila-berestova-i-gavriila-karejskogo-video.html

Превод, Григор, Симов




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28320015
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031