Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2018 12:16 - Д-р Николай Михайлов: Истанбулската конвенция е програма за джендърско превъзпитание
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1707 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Борисов няма конкуренция - харизмата му на простонародност е несравнима, каза психиатърът

Тази конвенция е потребна, за да попадне в сферата на образованието, за да се стигне до трансформация на женския образ. Това не е безпроблемен документ. Затова съпротивата срещу него продължава да се усилва“, подчерта психологът.

Истанбулската конвенция представлява програма за джендърско превъзпитание. Документът е ляволиберален феминистки текст. В конвенцията не става ясно докрай кое лице е жена. Това каза психиатърът д-р Николай Михайлов в ефира на БТВ.

 

„Понятието "джендър", което уплаши мнозина, е двусмислено. То е произведено от една идеология, която при усилие може да бъде разбрана. Ако конвенцията бъде четена повърхностно, става дума за насилието над жени, което е нещо отвратително. Фронт срещу това насилие е необходим.

Тази конвенция е потребна, за да попадне в сферата на образованието, за да се стигне до трансформация на женския образ. Това не е безпроблемен документ. По тази причина съпротивата срещу него и идеологическата му основа продължава да се усилва“, подчерта психологът.

 

„Кой обаче стои зад него? Около защитата на Истанбулската конвенция се активизира ЛГБТ-обществото, което е спонсорирано от всички големи корпорации и неговата глобална програма за джендърно превъзпитание. ЛГБТ не е организация, защитаваща жените, а която защитава правото на всяко същество да се определи“, поясни д-р Михайлов.

 

Според него решението на Конституционния съд успокоява политическата среда. „Това, което следва не е това, което предхожда“.

Той коментира и политическата среда у нас.

Николай Михайлов определи като преувеличено намерението на опозицията за заявка във властта. „Те нямат потенциал, въпреки че Корнелия Нинова показва смелост. Старае се да бъде модерна, и да покрие всички слоеве на българската социалност.

Бойко Боорисов обаче няма конкуренция в това отношение. Не трябва да се преправя, за да пътува по калните пътища и да общува с всеки. Харизмата му на простонародност е несравнима“, каза още психиатърът.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819780
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565