Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2017 16:26 - Какво трябва да е отношението на християните към гей културата и може ли един гей да бъде християнин?
Автор: fotinia Категория: Поезия   
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди седмица се състоя десетия гей парад или гей прайд. Точно десет години след влизането ни в Европейския съюз. Случайно ли е това съвпадение?.
Какво трябва да е отношението на християните към гей културата и може ли един гей да бъде християнин?
Бог очаква християните да уважават и обичат всички хора както и правото им на свободен избор, но е важно този избор да бъде информиран. Думите гей и християнин са несъвместими. Ако си гей, ти още не си станал християнин, а когато си християнин, ако наистина познаваш Бога, не би станал гей, но дори да паднеш, Бог ще ти подаде ръка и ще те изправи.
Лъжа е, че има хора, които се раждат с гей наклонности, че те са създадени от Бога по този начин. Да си гей не е естественото и нормално състояние на нито един човек. Водещият изследовател на Американската психологическа асоциация, проф. Лиза Даймънд, главен редактор на "Наръчник за сексуалност и психология" пише, че сексуалната ориентация не е вродена, а може да се променя. 
През изминалите десет години Светия Синод на Българската православна църква и други парацърковни организации многократно, почти ежегодно излизаха със изявления против узаконяването на съвместното съжителство на гей двойки, против осиновяването на деца от тях и пропагандата на хомосексуализма в училищата. Защото хомосексуалното лоби е "опасност за доброто възпитание на нашите деца, то руши устоите на традиционното семейство и по този начин заплашва здравината на цялото ни общество." /из изявление на Светия Синод/ 
Във Франция също много хора се надигат срещу хомосексуалните бракове, включително и хомосексуалисти израстнали в еднополови съжителства. Изпитали болката от липсата на баща или майка, те я сравняват с липса на крайник, с усещане за инвалидност. Колкото и добра да е една майка, тя не може да замести бащата и обратното. В годините на израстването си децата се нуждаят от емоционална и физическа близост със своите родители - особено с родителя от същия пол. Така те развиват здраво усещане за своя пол като мъж или жена. Липсата на добър модел за подражание създава объркване, особено при младите мъже. / из изявление на Асоциация Общество и ценности/ 
В Библията мъжеложниците са сред тези, които няма да наследят Божието царство.
Христос не е осъдил прелюбодейката, която фарисеите са довели на съд при него, но е казал:"Иди си и не съгрешавай вече." Християните също не би трябвало да съдят никого, а с милост и любов да говорят истината на евангелието за Спасителя Христос, единствената истина, която ще освободи всеки човек от лъжите на дявола - наречен в Библията баща на лъжата.
До съзнанието ни идват различни мисли и желания. Много от тях са лъжи, внушени от силите на нечестието.
Обикновено техните внушения са в първо лице единствено число, за да ни ги вменят като собствени: "Харесвам, привлечен съм, влюбен съм, аз желая".
Ако не познаваме Бог и волята му, много лесно можем да бъдем заблудени и въведени в грях.
Такива внушения могат да дойдат и до християнин, който е чел писанията. Той разпознава тяхната несъвместимост и пълно противоречие с Божието слово и е длъжен пред Господа да се съпротиви до кръв на греха. Какво означава този израз? Как можем да се съпротивим до кръв? Има чудесна православна практика наречена тримирене - три дни без храна и вода. Тримиренето задължително се съгласува с духовния наставник, който благославя и осъществява духовна молитвена подкрепа. Сами не можем да устоим, затова се вграждаме като живи камъни в тялото Христово, което е църквата.
В евангелието е описан случай, в който Христос е изгонил нечист дух от един епилептик, а след това е казал на учениците си:
"тоя род с нищо не може да излезе, освен с молитва и пост." 
Да се съпротивим на тези мисли и желания, които противоречат на Божието слово и се отклоняват от Божията воля. Ако ги приемем, харесаме и се наслаждаваме в тях, пропускаме целта на праведността, което се нарича грях.
Един гей може да стане християнин чрез покаяние, като се кръсти и предаде живота си на Господа, като направи Иисус Христос свой Господар. След добрата изповед на вярата, задължително той трябва да се старае да прекрати всякаква гей практика, както и всяко сексуално действие преди или извън брака, защото според християнството това е блудство. Ако няма влечение и интерес към жените, може да се моли и Бог ще му даде такъв интерес или ще му даде пълен мир, за да живее целомъдрен живот в пълно въздържание от сексуални отношения. Постоянния размисъл за Бога чрез размислите върху текстовете на Свещеното писание в пост и молитва ще го укрепи и направи съвършен. 
Бог е любов и той кани всеки човек в общението на любовта чрез Иисуса Христа.
Желая ви леки и спасителни Петрови пости!



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fotinia
Категория: Поезия
Прочетен: 891372
Постинги: 958
Коментари: 363
Гласове: 367
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031