Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2018 02:45 - Адвокат Марковски: Оковаването на Иванчева е безсмислена жестокост!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 682 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 02.08.2018 02:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Обвинената за взимане на подкуп е завела дело срещу държавата в Страсбург

Кметът на „Младост” бе отведена в болница - с белезници, кожен колан, окови на краката и охранители

Кметът на „Младост” Десислава Иванчева бе отведена в болница - с белезници, кожен колан, окови на краката и охранител. Иванчева постъпва в болницата заради изследвания, свързани с тумор на хипофизата й. 

Тя е обвинена във взимане на подкуп в особено големи размери, като при показния й арест на 17 април Иванчева престоя пет часа на централен столичен булевард, отново окована в белезници. Оттогава насам тя не е напускала ареста, въпреки няколкото й искания за по-лека мярка за неотклонение. 

Пред Дарик адвокатът й Марин Марковски заяви, че подобни окови на краката обикновено се поставят на осъдени с доживотна присъда и ги определи като безсмислена жестокост. Преди месец стана ясно, че Иванчева вече е завела и дело срещу държавата в Страсбург. 

Иванчева постъпва в болница заради тумор на хипофизата. Лечението му и престоят й в ареста са й докарали и други здравословни проблеми, обясни адвокатът й Марин Марковски. 

"Тя има и стресова депресия, която е установена с психиатър. Към това, в резултат на стреса, се прибавя и остра парадонтоза, което е болезнено и има опасност да и изпадат зъбите. Това е в медицинската документация", обясни защитникът. 

При постъпването си в болницата днес Иванчева е окована с белезници, окови на краката, кожен колан на кръста и е придружавана от охранител. Според Марин Марковски подобни мерки са характерни за лица с доживотна присъда. 

"Този тип окови - на краката, с кожен колан през кръста, плюс белезниците, обикновено се слага на тези, които имат обвинения за доживотни присъди. Формално и практически това е абсолютно излишно. Една болна жена никога няма да тръгне да бяга. Около нея има петима полицаи - огромни мъже, млади, тренирани. Това нещо е демонстрация на жестокост, която е безсмислена", коментира още Марин Марковски. 

Десислава Иванчева е в ареста от 17 април, когато бе арестувана и държана окована в белезници над пет часа на централен столичен булевард. Според обвинението тя е бавила умишлено преписките на строителния предприемач Александър Ваклин и да ги задвижи е поискала от него 500 000 лева подкуп. Оттогава Иванчева многократно се оплака от лошите условия в ареста и поиска да й бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. 

Въпреки че тя беше и временно отстранена от кметския пост, според съда имало данни, че бавела и други преписки, което я поставяло под „висока степен на обществена опасност”. 

Марин Марковски потвърди, че вече има заведено дело срещу държавата в Страсбург.

 


| 21:38

нередностimage

Обвинения не се предявяват в медиите, а по съответния ред на обвиняемия и с тях досъдебното производство завършва и се отива на съд. Съдът при ареста дава своята обосновка за задържането, но не определя дали обвиняемата трябва да се движи с окови на краката, кожен колан и т.н. Това е изхвърляне на следствието и прокуратурата. Очевидно това е метод за пречупване за Иванчева и същевременно за нейното окепазяване пред хората. Ефектът е обратен. Все пак прокуратурата би следвало да е наясно какви обвинения ще предяви на районната кметица, щом като данни за нейните прегрешения дава за публикуване в пресата. Защо не ги предявява на Иванчева и да я предадат на съда?! Интересна ситуация....

imageотговор
image Сурвакар Балкански


1 авг. 2018 | 20:26

нередностimage

Трудно ще ни убеди обвинението и посредника ,че тя е пойскала откуп за себе си! Хората интуитивно чувстват. ,че тя е жертва на заговор и отмъщение !

imageотговор
  Гошко


1 авг. 2018 | 20:07

нередностimage

Безсмислена жестокост от страна на прокуратурата и охраната. Проява, кпято буди само възмущение! Ясно е, че ЕСПЧ ще осъди държавата, но нека тя пък в правото си да поиска глобата да бъде платена от виновните, да стори това и да ги уволни от заемсните постове. Нека това да бъде първият случай, при който проявилите ненужно инат и жестокост да си понесат заслуженото. Не смятам, че тези действия не се извършват без нареждания "отгоре". Проява на ниско културно ниво и някакво как да го нарека "животинско чувство", характерно за 18 и 19 век, когато в България все още е имало турско робство. Може ли да публикувате кой е наредил тези мерки за Иванчева и заместничката й? Да го знаем кой е и на какво основание. Дори преди 10 ноември такива меко казано изстъпления не си спомням да е имало...

imageотговор
  Петър Петров


1 авг. 2018 | 19:57

нередностimage

"Това нещо е демонстрация на жестокост, която е безсмислена" сигурен признак, че е жертва на отмъщение!

imageотговор
image Орда Капичева


1 авг. 2018 | 18:18

нередностimage

Лелейййй, ама как са я вързали тая.... Божееее, не можем си представи само, как ли пък ще да са вързани байхУЙя и ЦВИНОКИО, когато му дойде времето!!!!!

imageотговор
  zmei15


1 авг. 2018 | 21:56

нередностimage

Боко Тиквата и Цветанов понеже са джендъри ще се ползват с милостта на прокуратурата и следствието и ще имат само белезници на ръцете а надолу ще са по туники като балерини от "Лебедово езеро" и ще им се виждат прашките и бръснатите джендърски задници за радост на кмета на Симитли и другипотребители на джендърски ласки.

толкова е отвратително че мога само да кажа - ИМА ГОСПОД! Господа управляващи в кой век и къде живеем?!  
 
 




Гласувай:
1



1. elianna - още коментари от Епицентър -
02.08.2018 02:50

Пропуснали са да й сложат маска като на Ханибал Лектър! За другия път да не забравят! ... Идиоти!!!


Иван Иво Иванов



И на Марковски да му сложат прангите...тоя шопар е способен и масов убиец да обяви за благодетел на затритите...че ги е избавил от бъдещи мъки.


Васил Здравков



Такава е съдбата на тези, които се изправят срещу Шайката. Жална й майка на тази фризьорка.


цитирай
2. elianna - Гледайте Иванчева и си мислете за вас
02.08.2018 13:22
Серийните убийци, осъдени доживот, се разхождат без белезници, а следствените, т.е. невинните до доказване на противното, лежат вързани за креватите с железа, до болница ги водят оковани с вериги на ръцете и краката, а в нужника се облекчават на отворена врата, клечейки с прангите в присъствие на тъмничар!..Филм на ужасите ли е това? Не. Действителност е – по инструкция на някой си затворнически шеф, която гази Конституцията и би трябвало да го превърне автоматично от шеф в съкилийник на Янко Лудия. Би, ама не би.
Ако се снима документален филм по тая инструкция, обрекла на незаконни изтезания хиляди арестанти, сред които и кметицата Иванчева, той ще се нарича „България – 2018“. И ще има уводен надпис: „Гледайте Иванчева и си мислете за вас „.

Анна Заркова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172366
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031