Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2018 00:49 - ИВАН ВЪРБАНОВ: ЗА МЕБЕЛНАТА ФИРМА, КОЯТО СЕ ОПИТА ДА ЗАВЗЕМЕ ДОМАШНИЯ НИ АДРЕС
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 761 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.01.2019 00:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

София, 18.04.2018 г., Иван Върбанов | Отново ще припомня за мебелната фирма, чиито едноличен собственик напълно нагло и безапелационно отива в Агенцията по вписванията на 15 юни 2016 г. и регистрира седалището и адреса си на управление на нашия личен домашен адрес. Без да пита! Без да иска разрешение! Без да има правно основание! Без да има право на това беззаконие!

На практика това ЕООД подвежда държавните институции - данъчни, партньори, съд и други, като регистрира фалшив адрес на който на практика не присъства, за да може различните видове призовки, повиквателни, съдебни и нотариални покани, изпълнителни листове, постановления и т.н. да отиват на местоположение, където фирмата въпреки, че се е регистрирала, реално не присъства и така нѐин представител да не получава съдебните актове. Този процес на невъзможност на откриване на представители на мебелната фабрика, води до позоваване на давност и така собственикът бяга от закона или изпълнения на правни постановления.

Така, в един прекрасен ден през днешната 2018 г., в една прекрасна събота, а след това и в следващия уикенд, и после пак, и пак, ние бяхме атакувани на вратата на апартамента си от различни специални пратеници, куриери, пощальони и представители на различни органи и правораздавателни институции, търсещи на домашния ни адрес въпросната фирма.

Справка в Търговския регистър показва, че мебелната къща, завзела домашния ни адрес, доста често е променяла местонахождението на седалището си. Ето как: От 15.06.2016 г. до днес - в район Искър, където живеем ние. Преди това за три месеца е пребивавала в столичния район Младост 3. Още три месеца назад във времето пък отново се е върнала, според документните следи в регистрите, на нашия адрес в р-н Искър, но в друг блок, където впоследствие разбираме, че живее друга близка позната на въпросните собственици. Разбира се, потърпевшото лице също не знае и не е уведомено, нито е искано разрешение от мимикриращата мебелна къща, че тя ще се регистрира на личния адрес и така ЕООД-то ще влезе в сянката на поредното семейство-мишена.

Следва отново малък интервал на престой - от ноември 2015 г. само до януари 2016 г. Кварталът е отново същият, само дето блокът се променя - този път на № 99. От юли 2015 до ноември същата година адресът е в Слатина, а от декември 2011 г. до юли 2015 г. е обявено, че мебелната къща се намира на ул. "Генерал Паренсов" № 33.

Издирихме собствениците на фирмата, които се оказаха, че са добри приятели на наши роднини. И тук настъпи вече пълния шок: "Е, какво толкова е станало", обясни дамата от фирмата. "Вие няма да пострадате. Няма никакъв риск за Вас. То всичко си е за наша сметка".
Нещо повече - започна активна виртуална комуникация чрез чат канала, опити за обаждания, разговори през трети лица за това, как нищо толкова притеснително няма в ситуацията и те можели да ни свържат с техния адвокат, който да ни обясни, че няма нищо притеснително за нас и да спрем да се тревожим така извънредно?!

Ама, че бъркотия, нали? Да, да! Всичко до тук разбрахте съвсем правилно! Абсурд на абсурдите! Като сюжет за филм. Схемата я завъртат не непознати за нас хора или изпечени мошеници, а познати на наша роднина. .

След като разкрихме измамата и след наше изрично настояване бяхме информирани, че госпожата от мебелната фирма е подала заявление за промяна на адреса на седалището. Това се случва на 26.03.2018 г. Агенцията по вписвания обаче постановява "Отказ".

На 04.04.2018 г. е входирано ново искане за промяна. Статусът към днешния ден - 18.04.2018 г. е "обработва се".

От всичко до тук и на база на описания и преживян казус, следват логичните въпроси:

1. Как работи системата и Агенцията по вписвания?
2. Как системата допуска регистрация на фирма по фалшив/неистински адрес?
3. Как се удостоверяват реално истинността на обстоятелствата и представените документи?
4.Защо в България невинните трябва да изпитват вина, че са такива и че притесняват виновните?

Читатели на Нюз БГ Репортер ни писаха за два подобни казуса - единият, касаещ лица, незаконно регистрирани на адрес и невъзможността да бъдат открити и да бъде направена корекция; а другият - отнасящ се до фирма, която чрез констативен протокол е предявила интерес към конкретен имот, а делото по установяване на обективната истина е коствала на нищо неподозиращите и невинни собственици само 10, 000 лева.

Ние даваме гласност, за да бъдете внимателни, бдителни и предпазливи!
Доколкото българските граждани въобще може да се каже, че са защитени от подобен произвол.

Но, така е тук в България - страната на необикновените възможности и абсурдите!

---
До края на подготовката на тази публикация - 20:00 часа на 18.04.2018 г., не са настъпили благоприятни промени в обстоятелствата или ситуацията. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2530508
Постинги: 966
Коментари: 364
Гласове: 674
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031