Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2017 12:26 - ВРАЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЙ ОБСЪДИ С УЧИЛИЩНИ ДИРЕКТОРИ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА БЕСЕДИ В УЧИЛИЩАТА, ПОСВЕТЕНИ НА ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 765 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Врачанският митрополит Григорий и кметът на Враца Калин Каменов се срещнаха с директорите на училищата в област Враца, съобщава регионалното издание „Зов“. По време на срещата са обсъдени възможностите за организиране на беседи в училищата, посветени на християнските ценности.

Кметът Калин Каменов се обърна към присъстващите с думите: „Подобна среща е от изключително значение за бъдещето на Враца, което са младите хора. Затова подкрепям Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий в стремежа му за организиране на образователни беседи, където учениците да се запознаят както със същността на религията, така и с философските измерения на морала. Смятам, че чрез открити уроци и иновативни подходи от страна на митрополията тази кауза ще има благоприятен резултат върху развитието на подрастващите. Искам всички да работим активно в тази посока, за да бъдем полезни и на родителите, и на децата в нашия град. Днешната среща е добрият пример за обединение на светското и духовното в името на младите хора“.

От своя страна Врачанският митрополит Григорий заяви: „Благодаря на всички за това, че сте тук и сте готови да поставим началото на една добра инициатива във врачанските училища. Ние от Врачанска митрополия ще работим активно с младите хора от нашия град. Целта ни е да провеждаме различни образователни инициативи, които да са достъпни за учениците и най-вече да са им интересни. В днешното време на предизвикателства ролята на Църквата е изключително важна – да запознава подрастващите с историята на религията, да дискутира темите за морала и нравствеността. Бих се радвал, уважаеми директори, да открием заедно учебната година с молебен в училищата“.

От своя страна директорите също представиха своите инициативи в подкрепа на духовното развитие на младите хора. Присъстващите обсъдиха възможностите за православни детски лагери, изнасяне на изнесени уроци в православните храмове в града и образователни беседи с учениците.

Снимка: в. Зов

Източник: https://dveri.bg




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4632813
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1232
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031