Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2016 05:42 - ПАТРИАРХ НЕОФИТ СЕ СРЕЩНА ДНЕС С НОВОНАЗНАЧЕНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ В БЪЛГАРИЯ НА ВИСШИЯ КОМИСАРИАТ ЗА БЕЖАНЦИТЕ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ (ВКБ ООН)
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 489 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.09.2016 04:25


Негово Светейшество Патриарх Неофит се срещна днес  с новоназначения Представител в България на Висшия комисариат за бежанците към Организацията на обединените нации (ВКБ ООН) г-н Матайс льо Рут, който е в страната ни от 5 месеца.

По време на двустранната среща, в която взеха участие и Браницки еп. Григорий и ставр. Ик. Ангел Ангелов, бе обсъдена темата за бежанската криза, какви са причините за тази човешка трагедия, европейската политика по отношение на бежанците и страховете на обикновените българи пред лицето на тази бежанска вълна.

 

Г-н Матиас сподели, че негова основна цел е българското общество да бъде правилно и коректно информирано относно бежанците, за да не ескалират неоснователни страхове и нетърпимост по отношение на бежанците, както и останалия свят да бъде правилно информиран за отношението на българите към проблема с бежанците.

Като обърна внимание върху официалната позиция, която Светият Синод на БПЦ-БП изрази по отношение на бежанската криза, Патриарх Неофит подчерта, че за нас е изключително важно да се запази етническият баланс на територията на България, мира и сигурността на българските граждани, както и че усилията на политическите сили трябва да бъдат насочени към корена на това човешко нещастие, да се работи за отстраняване причините за бежанската криза, защото иначе усилията за справяне с последствията биха били обречени.

В хода на разговора бе казано, че в България от векове мирно съжителстват хора от различни вероизповедания, че православните християни в България състрадават на действително изстрадалите от ужасите на войната хора и проявяват към тях християнско милосърдие, като им помагат с каквото могат, без да ги делят по вяра и народност. Но и че българите помнят уроците на историята и тежките последствия за България от турското нашествие, което стига до Виена, но се настанява трайно по българските земи за векове и се боят от подобни трагични за страната ни сценарии.

В края на срещата Българският патриарх пожела успех на г-н Матайс льо Рут в „осъществяването волята Божия и в неговите трудове за благото на обществото”. 
image




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4647998
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930