Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2016 19:40 - Папа Франциск: Църквата трябва да иска прошка от гейовете и да коленичи пред тях
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 719 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.06.2016 20:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Папа Франциск обяви, че християните и Римокатолическата църква трябва дапоискат прошка от гейовете заради отношението към тях, цитиран от Ройтерс.

Папата изтъкна пред репортери по време на полет от Армения до Рим, че Църквата също трябва да поиска прошка за начина, по който се отнася към жените, за отричането на принудителния детски труд и всички маргинализирани от нея хора.

Според него хомосексуалистите „не трябва да бъдат дискриминирани. Те трябва да бъдат уважавани”.

image

Мисля, че Църквата не само трябва да се извини…на хомосексуалист, който е обиден, но също трябва да се извини на бедните, на жените, които са експлоатирани, на децата, които са принуждавани да работят. Трябва да се извини за благославянето на толкова много оръжия”, изтъкна той. Франциск не уточни какво има предвид за последната част от коментара си, но изглежда, че става въпрос за някои духовници, които активно са подкрепяли войни в миналото.

По време на разговора с журналистите папата изрази надежда, че ЕС ще успее да се адаптира след решението на Великобритания да напусне съюза.

източник: news.bg

*(заглавието е на bultimes.com)

Детско-юношески „София Прайд 2016“ image

Прави впечатление, че видимо е паднала възрастта на участниците в прайда.Голяма част бяха във видимо ученическа възраст. Стотици дойдоха да уважат празника на различността.

17 посолства, редица неправителствени организации, администрацията на президентството, както и евродепутати на ГЕРБ и ДПС  са подкрепили прайда, както обявиха организаторите.

С минута мълчание бяха почетени жертвите от Орландо. Je suis Orlando можеше да де види от много плакати. Бяха отправени специални послания към правителството: „Няма да се предадем. Числеността ни расте. Няма да изчезнем. Спрете хомофобията”.

Общинският съветник в СОС Иван Велков поздрави участниците в прайда.„Догодина да сте още повече. Да сте все по-силни и стилни“, им пожела той. От КЗД пък ги увериха, че стоят зад тях и защитават правата им.

Около 19.00 часа прайдът, предвождан от цветен автобус потегли на обичайното си шествие.

Полиция и жандармерия бяха разположени буквално на метър растояние един от друг в опит да осигурят реда и мира. Движението по бул. Васил Левски бе затворено. Замря движението и на кръстовището на Софийския университет.
Хората от жилищните сгради по трасето на шествието наизлзоха на терасите, предизвикани от силната пулсираща музика.

източник: news.bg

*снимката е илюстративна


 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4633237
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1232
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031