Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2015 07:36 - МОНАСИ ОТ АТОНСКИТЕ МАНАСТИРИ УЧАСТВАХА В МОЛИТВЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПАРАДА НА СОДОМИТИТЕ В СОЛУН
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 779 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.06.2015 09:03


image Представители на атонските манастири взеха участие в многочасово молитвено бдение, организирано по инициатива на Солунската св. митрополия в знак на протест срещу провеждането в Солун на т.нар. „гей-парад“.

Молитвеното бдение, на което дойдоха хиляди жители на Солун, се проведе на 18 юни в Богородичния храм «Панагия Ахиропиту».

„Просим Божията милост, за да ни помогне Господ в нашите сложни житейски обстоятелства и да ограничи злото, което постепенно обхваща този свят“, - отбеляза по този повод Солунският митрополит Антим.

Солунска св. митрополия нарече проведения в града от 19 до 20 юни фестивал на содомитите „отвратителна провокация“. Митрополит Антим призова своето паство: „Моля ви, отстранете се заедно с вашите деца по-далече от подобни гнусни и противоестествени мероприятия, навсякъде изразявайте принципното си неприемане на хомосексуалните страсти. Молете се за тези хора, да се избавят от греховната си зависимост и да се върнат към естествения физиологичен живот“.

В подкрепа на призива на Солунска св. митрополия, манастирите от Света Гора – Атон, изпратиха свои представители на молитвеното бдение, състояло се на 18 юни в Солун в знак на протест срещу фестивала на разврата.

Така игуменът на атонския манастир Филотей архимандрит Никодим в писмо до митрополит Антим съобщава: „Манастирът Филотей, изцяло споделяйки Вашето безпокойство и пастирски чувства, подкрепя борбата Ви против въвеждането на Новия ред, който води до духовна деградация, принизяване и унищожаване на основите на християнските ценности и традиции на благословеното и героично наше Отечество».

„Като просветени чеда на Църквата, сме длъжни ежедневно, особено в тези времена на отстъпление от традиционните ценности, духовно да бодърстваме, постоянно и с болка да се молим, не „формално“, но влизайки в положение на борба, използвайки духовни оръжия, за да бъдем спокойни и да получим оправдание пред Бога“, - добавя игумен Никодим.

В края на писмото си атонският игумен пожелава Пресветата Троица заедно със св. Богородица, св. Димитрий Солунски, св. Григорий Палама и другите Солунски светци „да променят настроението и намерението на всички, които коварно съблазняват и унижават идеалите на вярата и нацията, и да предотврати наказанието, подобно на Содом и Гомор, заради благоденствието на нашата нация“.

Друг атонски игумен – от манастира Каракал – схиархимандрит Филотей, в писмо до митрополит Антим пише: „С душевна болка научаваме, че на 20 юни в Солун ще се проведе парад на хомосексуалистите, и по тази причина с настоящото писмо от нашия манастир Ви изказваме подкрепата си в Богоизбраната борба против това позорно събитие“.

„Това събитие е непристойно за обществеността, показва моралния упадък на нашето общество и днешното безсрамие на хората... То е също и оскверняване на светините и светите места в Солун, града на Светия великомъченик Димитрий мироточиви, града, който винаги е бил носител на византийската традиция и благочестивите нрави“, – отбелязва старецът Филотей.

В заключение игуменът на атонския манастир Каракал приветства благочестивите хора в Солун за тяхната благословена съпротива на злото.

С аналогични послания, адресирани до Солунска св. митрополия, се обръщат и другите игумени на манастирите в Света Гора – Атон, която в продължение на повече от 1000 години е пазителка и твърдина на свещеното православно наследство и традиции.

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 http://www.globalorthodoxy.com/135-2010-01-26-20-50-11/svetyt-dnespublikuvani/65684-2015-06-24-13-26-46


image




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4632692
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1232
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031